Takaisin etusivulle

Kirjavillan avoimet kirjansidontaillat jatkuvat koronatauon jälkeen tuttuun tapaan parittomien viikkojen keskiviikkoisin 23.9.2020 alkaen. Voit tulla jatkamaan vanhaa kirjansidontaharrastusta tai hetken mielijohteesta kokeilemaan uutta, voit tulla säännöllisesti tai vain silloin tällöin, monesti tai kerran-pari. Kirjan sitominen on hetkeen pysähtymistä, käsillä tekemistä, jonkin tärkeän kokoamista, omannäköisen synnyttämistä. Kirjavillan ajattomuudessa se on myös yhteistä iloa läsnäolosta ja luovuudesta.

Kirjansidontailtoina Kirjavilla avaa ovensa klo 16, voit saapua heti silloin tai vasta myöhemmin. Ennakkoilmoittautuminen ei ole ollut välttämätöntä aiemmin, mutta nyt pyydän ilmoittamaan tulostasi etukäteen sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla. Illoissa on harvoin ollut ruuhkaa, mutta toistaiseksi tuntuu tärkeältä rajata osallistujien määrä varmuudella korkeintaan viiteen. Voit ilmoittautua vaikka samana päivänä, jos tilaa on. Samalla saat varmistuksen illan toteutumisesta sekä tarvitsemasi porttikoodin. Tulethan vain täysin terveenä. Ota mukaan villasukat tai sisäkengät.

Shakkiaiheinen kirja Huopakantinen kirja kuin talo Ystävälle sidottu juhlakirja Värikäs kluuttiselkäinen kirja Erilaisia kirjoja

Voit tulla vain poikkeamaan ja ihmettelemään Kirjavillan touhuja, ehkä ostamaan materiaaleja tai pikkuisia korukirjoja; kahvipannukin on kuumana. Jos haluat sitoa kirjaa, maksaa iltaan osallistuminen 25 euroa/kerta, sillä hinnalla voit viipyä ja saada ohjausta vaikka yöhön asti, olen iltavirkku! Neljän kerran sarjakortti maksaa 75 euroa. Hintaan kuuluu kahvi tai tee ja siihen kastettavaa.

Syksyn 2020 kirjansidontailtojen päivämäärät ovat 23.9., 7.10., 21.10., 4.11., 18.11., 2.12. ja 16.12.


Koptisidoksella tehty hääalbumi Yhteistyönä tehty leikekirja Pieni kirja, jossa on painettu teksti Huovalla päällystetty valokuva-albumi

Vielä sananen oho-kirjansidonnasta... Olen kutsunut suhdettani tähän omaan taidelajiini sillä nimellä sen jälkeen, kun kohtasin oho-taidetta tekevän Kaija Juurikkalan. Oho-kirjansidonta, tai oho-taide ylipäätään, vaalii tekemisen yllätyksellisyyttä, kaikkea sitä mikä vain oho sattuu tehdessä syntymään. Oho tulee työhön jostakin, se tulee lahjana kun vain sen lahjaksi tunnistamme, se antaa meille merkityksen joka on aidosti uusi, jota emme olisi muuten osanneet kuvitella. Kirjavillassa siis sanotaan aina autuas oho silloin, kun jokin ei mene suunnitellusti, silloin olemme jonkin meitä suuremman äärellä. (Tämä kaikki pätee ekspressiiviseen taideterapiaan ehdottomasti myös.)

Sivun ylälaitaan