Takaisin etusivulle

Kirjavillan avoimet kirjansidontaillat ovat olleet parittomien keskiviikkojen perinne monta vuotta, välillä osallistujia on ollut enemmän, välillä vähemmän, jokainen ilta omalla tavallaan erityinen. Kevään 2024 päivämäärät ovat 31.1., 14.2., 28.2., 13.3., 27.3., 10.4., 24.4. ja 8.5. Näinä iltoina voit tulla jatkamaan vanhaa kirjansidontaharrastusta tai hetken mielijohteesta kokeilemaan uutta, voit tulla säännöllisesti tai vain silloin tällöin, monesti tai kerran-pari. Kirjan sitominen on hetkeen pysähtymistä, käsillä tekemistä, jonkin tärkeän kokoamista, omannäköisen synnyttämistä. Kirjavillan ajattomuudessa se on myös yhteistä iloa läsnäolosta ja luovuudesta.

Kirjansidontailtoina Kirjavilla avaa ovensa klo 16, voit saapua heti silloin tai vasta myöhemmin. Ennakkoilmoittautuminen ei ole ollut välttämätöntä aiemmin, mutta nyt pyydän ilmoittamaan tulostasi etukäteen sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla. Voit ilmoittautua edeltävään päivään tiistaihin klo 16 mennessä, jos tilaa on, ja yleensä on. Samalla saat varmistuksen illan toteutumisesta sekä tarvitsemasi porttikoodin. Tulethan vain täysin terveenä. Ota mukaan villasukat tai sisäkengät.

Shakkiaiheinen kirja Huopakantinen kirja kuin talo Ystävälle sidottu juhlakirja Värikäs kluuttiselkäinen kirja Erilaisia kirjoja

Kirjansidontailta toteutuu yhdelläkin osallistujalla. Näinä iltoina voi tulla vain poikkeamaankin, ehkä ostamaan materiaaleja tai pikkuisia korukirjoja; kahvipannukin on kuumana pientä korvausta vastaan. Varmista kuitenkin viestillä tai soittamalla, toteutuuko ilta eli olenko paikalla. Kun tulet sitomaan kirjaa, maksaa iltaan osallistuminen 25 euroa/kerta, sillä hinnalla voit viipyä ja saada ohjausta vaikka yöhön asti, olen iltavirkku! Neljän kerran kortti maksaa 75 euroa. Hintaan kuuluu kahvi tai tee ja siihen kastettavaa.


Koptisidoksella tehty hääalbumi Yhteistyönä tehty leikekirja Pieni kirja, jossa on painettu teksti Huovalla päällystetty valokuva-albumi

Vielä sananen oho-kirjansidonnasta... Olen kutsunut suhdettani tähän omaan taidelajiini sillä nimellä sen jälkeen, kun kohtasin oho-taidetta tekevän Kaija Juurikkalan. Oho-kirjansidonta, tai oho-taide ylipäätään, vaalii tekemisen yllätyksellisyyttä, kaikkea sitä mikä vain oho sattuu tehdessä syntymään. Oho tulee työhön jostakin, se tulee lahjana kun vain sen lahjaksi tunnistamme, se antaa meille merkityksen joka on aidosti uusi, jota emme olisi muuten osanneet kuvitella. Kirjavillassa siis sanotaan aina autuas oho silloin, kun jokin ei mene suunnitellusti, silloin olemme jonkin meitä suuremman äärellä. (Tämä kaikki pätee ekspressiiviseen taideterapiaan ehdottomasti myös.)

Sivun ylälaitaan